Svenske GasGas-föraren Isak Gifting fortsätter sin fantastiska framfart i Motocross-VM. I deltävling 15 i MX2-mästerskapet visade Isak Gifting åter igen att han är en toppförare att räkna med. I helgens första race (och mästerskapets 3:e på raken) på den tuffa  Lommel-banan inledde Isak starkt. Ungefär tio minuter in i racet låg hade han avancerat upp till femte plats, resulterade en lätt felbedömning i en olycklig krasch. Efter att ha tappat ner till 11:e position visade han åter igen på sin otroliga kondition när han laddade om och gasade vidare för att avsluta racet på åttonde plats.

Race två var inget annat än fenomenalt för Gifting. Redan från start utmanade han för ledande positioner, och passerade MX2-mästerskapsledaren Tom Vialle upp till tredje plats under det inledande varvet. En stund senare blev han omkörd av Vialle men Gifting återtog snabbt tredjeplatsen innan han drog vidare och fortsatte att vinna ytterligare en position när Jago Geerts kraschade. Därifrån använde Isak ett antal breda, snabba linjer för att bibehålla sin fart till målet och en välförtjänt andraplats.

Isak Gifting: ”Helt fantastiskt. Ytterligare ett bra GP och ett bra avslut på veckan. Att ha några dueller med de bästa killarna i klassen har varit riktigt bra för mitt självförtroende. Det var synd att jag kraschade i race ett men race två var fantastiskt. För det andra kan jag inte klaga. Som alltid gick jag bara för fullt idag. Full gas i båda racen och ett annat fantastiskt resultat. Jag ser fram mot nästa helg i Italien. ”

Isak slutade på femte plats totalt i GP:t och ligger nu på 13:e plats i MX-mästerskapet, vilket är en fantastiska fin placering med tanke på att han klev in i mästerskapet mitt under säsongen (och därmed bara har kört 7 av 15 deltävlingar).

Alvin Östlund (Honda) körde till sig en 12:e respektive 9:e-placering i söndagens MX2, och ligger nu på 12:e plats i mästerskapet.