Isak Gifting har imponerat stort på många, inte minst sedan han klev in i MX2-mästerskapet mitt under pågående säsong, och tämligen direkt var med och fajtades i toppen med några av världens absolut bästa motocrossförare. Nu står det klart att Isak blir ordinarie fabriksförare i GasGas-teamet för säsongen 2021.

GASGAS Motorcycles själva är glada att välkomna Isak Gifting som deras senaste fabriksförare! Isak är en av de hetaste utsikterna i MX2-världsmästerskapet just nu, där den unge svenske föraren kommer att förbli i rött och ta på sig an sin första hela säsong av MX2-mästerskapet efter sina sensationella prestationer som ersättningsförare under den andra halvan av årets MX2-VM. 

Isak, som ansluter sig som ordinarie förare i DIGA Procross GASGAS Factory Racing-teamet 2021, kommer att tävla tillsammans med Simon Langenfelder, som båda kommer att tävla med teamets beprövade GasGas MC 250F.

Isak Gifting, svensk 125-ungdomsmästare 2016 och 2017 fortsatte med att delta i ett begränsat antal EMX250-race säsongen 2018. Hans säsongshöjdpunkt det året kom i Lettland där han placerade sig på en stark nionde plats totalt innan han laddade för en hel EMX250-säsong 2019. Isak gjorde ständiga framsteg, och avslutade året med en imponerande femteplats totalt i finalrundan i Sverige.

2020 ställde Isak upp för en andra full säsong av EMX250-racing. Han fortsatte att visa på sin starka form, med ett antal pallplatser under de första tre deltävlingarna, som markerade ytterligare en förbättring av 19-åringens höga racetempo. Vid det här laget låg han trea i mästerskapet, då han fick ett erbjudande från DIGA Procross GASGAS teamchef Justin Amian att tävla i MX2-världsmästerskapet.

Isak tog chansen på fullaste allvar och då han anslöt till teamet vid omgång nio säkrade han omedelbart topp 10-resultat trots mycket liten förberedelsetid. Och sedan dess har det bara gått uppåt, med flera topp-tio-resultat, inklusive en andraplats.

Med siktet högt ställt, och med bara tre deltävlingar kvar av 2020-säsongen, fokuserar Gifting på att göra allt han kan för att säkra en pallplats totalt i något GP, och slutföra sitt exceptionella år på bästa möjliga sätt.

Isak Gifting: ”Det är en fantastisk känsla att fortsätta med DIGA Procross GASGAS-teamet 2021 som en ordinarie fabriksförare. Att köra Grands Prix har varit en dröm för mig sedan jag var liten pojke och nu har jag gjort det. Tävla för ett fabriksteam, det är bara helt otroligt. Motorcykeln är fantastisk och att ha ett solitt team runt mig, med en bra chef, mekaniker och en tränare ger mig mycket självförtroende. Jag har en fantastisk känsla inför 2021. Jag ser fram mot att få testa med teamet en hel vinter och jag är säker på att vi tillsammans kan uppnå några fantastiska resultat. ”