Ben Townley, en av de snabbaste motocrossförarna i världen, kommer att återvända till MX1-VM nästa år. Efter fem säsonger i USA, har den forne världsmästaren i MX2 tecknat kontrakt med Kawasaki Team CLS.

 

Den 25 år gamla föraren från Taupo i Nya Zeeland har nu lagt två skadefyllda säsonger bakom sig, och i sommar vann han det amerianska GP:t vid Glen Helen och Motocross of Nations vid Lakewood vilket bekräftade att han fortfarande är en av de snabbaste MX1-förarna på planeten.

Många ledande GP-team har varit i kontakt med Ben under de senaste månaderna, men Kawasaki Team CLS blev hans slutliga val för sin comeback till den internationella arenan.

Efter att Ben dök upp i Europa som en okänd förare, 16 år gammal år 2001, vann Ben sitt första Grand Prix, i Sverige, följande säsong och två år senare blev han MX2-världsmästare, efter att ha vunnit nio av sexton GP under 2004 års säsong.

Ben Townley: "Jag är verkligen glada över det nya avtalet jag har med Kawasaki Team CLS. Jag har haft en bra relation med Kawasaki under åren och körde för dem som amatör i Nya Zeeland så jag är glad över att vara tillbaka på grönt och att förnya den relationen igen. Jag hade alltid en känsla av att jag hade lite ouppklarade affärer att ta hand om i MX1-VM och jag ser nu fram emot att komma tillbaka och kämpa om VM-titeln. Jag måste också utbringa ett stort tack till Troy Lee och hans team för hjälpen med att få min karriär på rätt spår igen. De hjälpte mig när jag var på botten och jag kommer alltid att vara tacksamma mot dem. "