Clement Desalle och Ken Roczen var helgens vinnare i MX1 respektive MX2 i Tjeckiens Motocross-GP vid i Loket. Regnet var närvarande under de första racen, vilket gjorde banan lerig och tekniskt mer krävande, men under det andra heaten kom solen fram och torkade upp alla leran.

Antonio Cairoli vann det första heatet i MX1, men han missade totalsegern på grund av en dålig start i det andra, och fick nöja sig med en andraplats i helgens GP. Det tredje steget på pallen var för den portugisiske Hondaföraren Rui Gonçalves, vars senaste pallplats var under 2009 då han fortfarande körde i MX2. Den franske Yamahaföraren Steven Frossard hade inte en bra helg och hamnade på åttonde plats totalt.

I MX2 klassen var det den holländske KTM-föraren Jeffrey Herlings som kom tvåa och Kawasakiföraren Tommy Searle från England körde till sig den tredje pallplatsen. Gautier Paulin fick en DNF i första tävlingen på grund av ett mekaniskt problem, men den femte positionen i andra heatet gav honom en total 13:e plats i GP:t.

Tidigare under söndagen kördes även det andra heatet i UEM EMX-125. Samuele Bernardini körde till sig ytterligare en seger och vann därmed totalsegern och den röda plattan i serien. Tim Gajser kom tvåa och Simone Zecchina blev trea.

 

MX1

Suzukiföraren Clement Desalle erhöll sin fjärde GP-seger för säsongen, hans första övergripande vinst efter att han skadade axeln i Belgiska mästerskapet. Den belgiska föraren har samma antal GP-segrar som Cairoli, men han är 48 poäng efter den italienska ledaren.

1108072315CairoliLoveMyTimeHoleshot_MxGp12CZ011

KTM-föraren Antonio Cairoli erhöll utmärkelsen ”Lovemytime Holeshot” för sin snabba start i första heatet och lyckades dominera heatet tills den rutiga flaggan föll. I det andra heatet fick han inte en lika bra start och var tvungen att pressa riktigt hårt från en initial sjätte plats. I slutet av det andra heatet körde Cairoli om Pourcel och Nagl och slutade fyra, vilket gav honom den slutliga andraplatsen i helgens GP.

Efter att ha missat pallen i Lommel på grund av ett mekaniskt problem under sista varvet körde Hondaföraren Rui Gonçalves till sig sin första pallplats i MX1 under av hans karriär, trea före Leok och Nagl. Gonçalves slutade trea i båda heaten.

Estländske TM-föraren Tanel Leok, som var trea förra året i Loket, slutade 12:a i första heatet, men knep Holeshot i det andra heatet och ledde under de första tio varven. Desalle gick förbi estniska när det återstod cirka 13 minuter av heatet, men Leok behöll den andra positionen till slutet och slutade fyra totalt.

MX1start_MxGp12CZ011

KTM-föraren Max Nagl, vinnare av lördagens kvalrace, kunde inte upprepa lördagens bedrift utan fick nöja sig med en total femte plats. Efter att ha kört i mål på sjunde plats i första heatet såg Nagl länge ut att bli fyra i det andra heatet, men med två varv kvar vart han omkörd av Cairoli och Pourcel och slutade sjua.

Strijbos körde konsekvent, under sitt första GP för Rockstar Energy Suzuki World MX1, och avrundade med en slutlig sjätte plats, tack vare hans 6-8-resultat. Sjundeplatsen i GP:t var för Boog, som fick en riktigt bra start i det andra heatet, men inte klarade av att behålla sin ursprungliga fjärdeplats och slutade som sjua.

Frossard slutade femma i första heatet, men i det andra landade Cairoli på honom under öppningsvarvet och han halkade därmed ner till 25:e plats. Frossard gjorde sitt yttersta och lyckades ta sig över mållinjen som 12:a, vilket gav honom en slutlig åttonde plats.

 

RESULTAT


 

MX2

Tyske KTM-föraren Ken Roczen körde till sig sin sjunde GP-seger för säsongen i helgen vid Loket, tack vare ännu en dubbelseger. Roczen satte upp ett otroligt tempo i första heatet, men i det andra begick ha ett misstag under förberedelserna av sin hjälm, vilket resulterade i att mängder av svett rann in i hans glasögon redan under det första varvet. Roczen tvivlade på att han skulle kunna göra det, men han korsade mållinjen först av alla en sekund före sin holländske märkeskollega Jeffrey Herlings.

Roczen_MxGp12CZ011

Den andra pallplatsen i helgens MX2-GP var för Jeffrey Herlings, som fick två konsekventa andraplatser. Herlings körde riktigt bra under helgen, särskilt under det andra heatet, men även om han var snabbare än sin teamkamrat Roczen, fann han inget sätt att köra om honom.

MX2start_MxGp12CZ011

Kawasakiföraren Tommy Searle var tillbaka på det tredje steget på prispallen i Loket efter hans 6-3 resultat. Den brittiska föraren fortsätter att kämpa med sina starter och jobba sig hela vägen upp till toppositionerna, som han gjorde under helgens båda heat.

Hans teamkamrat Max Anstie missade återigen pallen, denna gång med bara två poäng. Kawasaki-föraren gjorde ett bra första heat och avslutade fyra efter en riktigt dålig start, men i det andra fick han nöja sig med sjätte plats.

Svenske KTM-föraren Filip Bengtsson samlade på sig sex poäng efter att ha kommit på 21:a plats i GP:t (placering 21-15 i respektive heat).

RESULATAT

 

HÖJDPUNKTER FRÅN LOKET