Suzukiföraren Clement Desalle tvingas ställa in årets tre sista omgångar Motocross-VM efter han bröt ett ben hos sin vänstra axel i samband med ett race i det belgiska motocrossmästerskapet.

Desalle, som vann förra veckans Grand Prix i Tjeckien och endast var 48 poäng efter ledaren Antonio Cairoli i MX1 med 150 poäng kvar att kämpa om, knep starten i första heatet men då han var på väg ut ur första kurvan kraschade Evgeny Bobryshev in i honom.

Den belgiska 22-åringen fördes omedelbart till sjukhus och den första diagnosen innan röntgen pekade på en fraktur hos vänster axel. Skadan kommer sannolikt att kräva kirurgi och Desalle kommer antagligen ”passa på” att även operera höger axel han skadade för två månader sedan, på samma gång.

Teamägare Sylvain Geboers kommenterar: "Det är helt otroligt otur Clement har haft den här säsongen, men tyvärr vet vi alltför väl att detta är en del av sporten. Clement hade gjort en bra start och olyckan var inte hans fel. Det verkar som att hans säsong är över och han måste fatta ett beslut om han vill operera både axlarna så att han kan vara 100% redo att göra en satsning för 2012."