Först ut var Anton Lundgren, som meddelade att han ska köra 2014 års MX2-VM. Sedan kom uppgiften om att Emelie Dahl ska köra damernas VM-serie och som en extra julklapp till våra motocrossfans kom även den glädjande uppgiften om att Eddie Hjortmarker är kontrakterad för att köra MX2-VM under 2014.

Emelie Dahl, vann SM under året och nu satsar hon på att köra samtliga SM och VM-deltävlingar under 2014 med en Yamaha YZ250F.

En annan Yamaha-förare som satsar på att köra hela 2014-säsong i Motocross-VM är Anton Lundgren från Stockholmsförorten Västerhaninge, där han tävlar för Haninge MK. Efter sin fjärdeplats i det europeiska MX1-mästersapet blev han kontrakterad att köra för Team Bike IT Cosworth Yamaha i MX2-VM under 2014. I teamet ingår även Rui Gonçalves och Max Anstie.

KTM-föraren Eddie Hjortmarker kommer att köra MX2-VM under 2014 för Riga Motocross World Championship Team, och planen är att Eddie ska fortsätta i teamet ett antal år framöver, för att om några år har rutinen som krävs för att bli en framgångsrik förare i Motocross-VM.

Premiären för 2014 års Motocross-VM körs i Qatar den 1 mars.