Suzuki-föraren Kevin Strijbos kommer sannolikt att tvingas till ett ofrivilligt kör-uppehåll efter att ha brutit bäckenbenet till följd av en krasch under ett träningspass vid Lommel i Belgien under onsdagen.

Den 28 år gamla Suzuki-föraren hoppade i ett av de mindre hoppen på GP-banan då han körde in i en fallen förares motorcykel i sanden. Strijbos fördes till sjukhus efter att ha klagat över höftsmärtor.

Den belgiska föraren undersöktes av den kände idrottskirurgen Dr Claes på Heren-sjukhuset och röntgen avslöjade att en liten del av hans bäcken hade brutits loss. Strijbos måste nu stoppa träningsförberedelserna för kommande Motocross-VM under en månads tid för att göra det möjligt för skadan att läka. Han kommer därmed att missa viktiga träningspass och teamets officiella fotosession i Spanien men bör vara tillbaka på sin motorcykel innan årets första GP i Qatar den 1 mars.

Kevin Strijbos kommenterar:

" Självklart är jag ganska deppig över detta. När jag kom fram till hoppet såg jag någon vinka, men det var redan för sent att reagera och jag landade med mitt framhjul precis framför sadeln på den fallna motorcykeln. Det är ett bakslag, eftersom mina förberedelser gick riktigt bra. Vi hade en superbra träningsvecka med teamet i Portugal och allt var på väg i rätt riktning. Tyvärr är det här en av de saker som är en del av vår sport."