I helgen kördes årets andra GP i Motocross-VM på Si Racha i Thailand. KTM-förarna Antonio Cairoli och Jeffrey Herlings dominerade och vann båda racen i sina respektive klasser. På plats var även svenske Anton Lundgren. Här kan du läsa mer, och kolla in en film med höjdpunkter från Thailands GP.

Italienske KTM-föraren Antonio Cairoli vann båda racen i helgens MXGP på Si Racha i Thailand. De belgiska förarna Clement Desalle och Jeremy van Horebeek låg uppe i täten under början av race 2, men i den andra delen av racet lyckades Cairoli ta sig förbi dem båda och var först över mållinjen.

Holländske KTM-föraren Jeffrey Herlings vann helgens båda race i MX2 i Thailand. I det andra heatet fick han en härlig fajt med Britten Max Anstie men lyckades vinna racet och tog därmed sin tredje race-seger denna säsong. Anstie slutade på andra plats, framför Romain Febvre och Glenn Coldenhoff.

Svenske Anton Lundgren körde in på 22:a plats i första racet, och 17:e plats i andra racet, för att placera sig på 21:a plats i GP:t. Intressant var även att fransyskan Livia Lancelot var på plats och tävlade i MX2, som enda tjej i klassen, och placerade sig på 25:e plats i GP:t med sin Kawasaki.

Nästa deltävling i Motocross-VM körs den 30 mars vid Beto Carrero i Brasilien, innan det är dags för den första europeiska deltävlingen vid Arco di Trento i Italien den 13 april. Vi passar även på att nämna att den svenska deltävlingen i mästerskapet körs den 6 juli på Glimminge motorstadion i Uddevalla.

Topp fem i MXGP efter 2 av 18 deltävlingar

1. Cairoli, 92 points
2. Nagl, 76
3. Paulin, 75
4. Van Horebeek, 72
5. Desalle, 71

Topp fem i MX2 efter 2 av 18 deltävlingar

1. Herlings, 97 points
2. Ferrandis, 74
3. Coldenhoff, 69
4. Febvre, 66
5. Arnaud Tonus, 65