KTM Racing har meddelat att deras fabrikförare Jeffrey Herlings kommer att fortsätta som en del av Red Bull KTM Factory Racing Team och tävla i MX2 ytterligare en säsong.

Jeffrey Herlings, MX2-världsmästare 2012 och 2013, är på väg mot sin tredje VM-titel. Under årets säsong har han hittills vunnit tio av 11 deltävlingar i mästerskapet. Han tävlade inte i Brasilien på grund av en axelskada. Han har också vunnit 20 av 22 heat han ställt upp i  under året och slutat på andra plats i de återstående två.

Den holländska tonåringen är fortfarande bara 19 år och Pit Beirer, chef för KTM Motorsports, sade att beslutet att Herlings kommer att stanna i MX2 ännu en säsong fattades utifrån att Herlings fortfarande är mycket ung för att flytta upp till MXGP-klassen. Herlings tävlar med en KTM 250 SX-F-maskin.

-Efter samråd med Jeffrey har vi beslutat att det är bra för honom att stanna kvar i MX2 för ytterligare en säsong, främst eftersom han fortfarande är mycket ung. Han har även möjlighet att slå en hel del rekord inom vår sport, kommenterar Beirer. Han tillade också att Jeffrey planerar för en 10-årig racingkarriär i främsta klassen, vilket gör det än mer meningsfullt för honom att tillbringa ett år till i MX2.

Dessutom meddelade Pit Beirer att Herlings kommer att tävla en av årets rundor av US Pro MX där han kommer att starta i Lites-klassen på Unadilla den 9 augusti, 2014 i New Berlin, New York. Pit påpekade att det skulle vara ett bra tillfälle för Herlings att tävla i en ny fräsch miljö och samtidigt hålla honom i ”racingläge” även under en lucka i VM-kalendern.

-Jeffrey har ett bra år, men det är viktigt att hålla honom motiverad. Att skicka honom att tävla i Unadilla passar perfekt med VM-säsongens sommaruppehåll. Roger Decoster och Red Bull KTM Factory Team ser fram emot att få se Jeffrey tävla i detta race och samtidigt kommer det att bli mycket bra erfarenhet för honom, sa Beirer.