Den 12:e omgången av FIM MXGP World Championship kommer att gå av stapeln i Uddevalla denna helg. 24MX Honda´s Klemen Gercar och Wildcard-föraren Filip Thuresson kommer båda två att tävla med 24MX Honda CRF450R på denna klassiska VM-bana.

Det har körts VM i motocross i Uddevalla sedan 1958, det gör Uddevalla-banan till en av de mest historiska och välkända banorna i VM-serien. Banan erbjuder en mängd utmaningar för förarna med storahöjdskillnader, olika typer av jord och en snabb layout.Tävlingen i Uddevalla är speciell för 24MX Honda Racing, eftersom teamets huvudsponsor 24MX är en Europeisk e-handelsbutik för motocross som grundades i just Sverige, känns det som en tävling på hemmaplan.
Efter tävlingarna i Arco di Trento, Maggiora och Teutschenthal blir detta den fjärde VM-tävlingen för säsongen, för den flerfaldiga svenska mästaren Filip Thuresson. Den 22-årige Thuresson, som är från Uddevalla, är angelägen om att visa vad han är gjord av framför sin hemmapublik! Filip kommer att vara lätt att identifiera för svenska motocross-fans med sina specialdesignade dekaler med den svenska flaggans färger.  

Den regerande mästaren i MX3e, Kelmen Gercar missade förra omgången av det slovenska mästerskapet, eftersom han skadade sin fot under VM-tävlingen i Tyska Teutschenthal. Glädjande nog är han nu redo för tävlingen i Uddevalla.
Filip Thuresson: "Det känns bra med stödet från hemmapubliken, men jag kommer inte ha så stor nytta av att det är min hemmabana. Klubben i Uddevalla har gjort en enorm insats och byggt om banan helt, hela layouten är ny, det är bara jorden som är den samma. Jag ser verkligen framemot tävlingen. Andra heatet i Arco di Trento gick ganska bra och jag slutade på 17:e plats. De två andra tävlingarna gick tyvärr inte lika bra, men jag känner att jag blir starkare för varje vecka som går. Jag gillar verkligen 24MX Honda teamet och älskar motorcykeln. Nu är det upp till mig att visa vad jag kan. ”
Tom Jacobs, 24MX marknadschef: "Tävlingen i Uddevalla har alltid varit speciell i VM kalendern!Sverige har inte bara en rik historia inom motocross, passionen är fortfarande i högsta grad levande. Så för oss är det riktigt coolt att ha Filip (Thuresson) med i teamet under denna helg! Uddevalla är en unik platssom förkroppsligar motocross i Skandinavien, med fans som kommer från hela Sverige men även från Norge, Finland och Danmark. Vi kommer att fira detta med en hel del aktiviteter och gåvor till fansen! Vårt tält i depån blir en levande mötesplats där man kan provsitta vår svenska VM-motorcykel, spela videospel, få gratis affischer och så vidare. Vi ses i Uddevalla!"