Efter sin häftiga krasch under Uddevallas GP i Motocross-VM i söndags är Suzukiföraren Clement Desalle fortfarande osäker på om han kommer att kunna delta i Finland GP vid Hyvinkää denna helg.

Vinnaren av fyra MXGP denna säsong har sakta återhämtat sig från de hårda smällar hans kropp fick smaka på under helgen och han har fortfarande mycket ont i ryggen. Läkarkontroller visade inte på några allvarliga skador hos de inre organen men däremot fick muskler och även hans hud ta emot en hel del stryk, som resulterat i att Desalle är stel och har ont fortfarande.

-Jag fick en rejäl smäll i kraschen, och jag har haft ont sedan dess. Hur det blir denna helgen vet jag inte just nu, kommenterade den belgiska föraren på frågan om han tänker resa till sandbanan i närheten av finska huvudstaden Helsingfors.

Teamkamraten Kevin Strijbos beger sig till årets andra Grand Prix i norra Europa med gott självförtroende. Den belgiska föraren var självsäker, hårt attackerande och modig vad gäller sina spårval vid Uddevalla och körde till sig sin femte pallplats för året.