Under helgen avgjordes årets trettonde deltävling av Motocross-VM, vid Hyvinkää i Finland. Italienske KTM-föraren Antonio Cairoli vann MXGP:t efter av ha kört till sig segern i båda racen. Samtidigt imponerade svenske KTM-föraren Filip Bengtsson stort, och belönades med 20 färska VM-poäng.

Antonio Cairoli kammade hem storpotten efter att ha vunnit båda MXGP-racen och utökade därmed sin mästerskapsledning ytterligare. Franske Kawasakiföraren Steven Frossard slutade som tvåa efter sin tredje- och andraplacering medan Suzukiföraren Kevin Strijbos från Belgien kom trea i GP:t efter sina femte- respektive fjärdeplacering.

BengtssonSat MXGP_13_FIN_2014

KTM-föraren Filip Bengtsson från Tomelilla MK ingår i hårdsatsande teamet JE68/KTM, och efter en härlig helg på sandbanan vid finska Hyvinkää slutade han på elfte plats i MXGP. I första racet inledde han med en placering bland de tio främsta, och hade snart klättrat upp till en sjätteplacering som han höll under i stort sett halva racet, men tappade två placeringar och slutade på åttonde plats. I andra racet inledde Filip återigen starkt, och låg som bäst på femte plats innan han drabbades av kraftig magsmärta och var tvungen att lätta aningen på gasen, för att sluta på 15:e plats. Totalt blev det en elfte placering i GP:t och 20 VM-poäng, och nu är det nog inte bara vi som är sugna på att se en häftig fortsättning på detta drama. Det känns som att vi har något stort på gång här…

KTM-föraren Tom Johnsson led av sviterna från sin krasch vid Uddevalla GP, och efter att han dragit på sig ytterligare en krasch Finland slutade helgens GP med en snöplig 24:e-placering…

MX2

I MX2 var det åter igen den holländske KTM-föraren Jeffrey Herlings som dominerade med seger i båda racen. Slovenske Hondaföraren Tim Gajser slutade som tvåa efter dubbla tredjeplaceringar, före franske KTM-föraren Jordi Tixier som kom tvåa respektive fyra i racen. Svenske KTM-föraren Eddie Hjortmarker slutade på 19e placering i GP:t efter sin 22:a respektive 18:e plats.

EMX65

NilssonSat MXGP_13_FIN_2014

Under helgens finska GP kördes även EM i Motocross, där vi hade med ett antal svenskar högt upp i resultatlistan. I EMX65 var det ryske KTM-föraren Nikita Kucherov som vann före svenske KTM-föraren Noel Nilsson (efter dubbla tredjeplaceringar). Max Pålsson (KTM) slutade på sjätte plats efter sin tolfeplats som följdes av en andraplacering. Max Lövgren (KTM) kom på 19e plats.

I EMX85 var det KTM-föraren Jago Geerts från Belgien som vann. Svenske Rasmus Håkansson (KTM) slutade på 10e placering efter en inledande 13:e-plats som följdes av en åttondeplacering.

EMX250

EMX250 vanns av holländske KTM-föraren Brian Bogers. Ken Bengtson blev främste svenske förare på 13e plats efter dubbla 12e placeringar. Hondaföraren Karl Olsson slutade på 16e plats, Viktor Björklund (KTM) kom på 22a plats, Anton Gole (KTM) slutade på 25e plats och Linus Nylén (Kawasaki) kom på 29e plats.

EMX300

DavidssonSat MXGP_13_FIN_2014

Helgens EMX300 vanns av italienske TM-föraren Samuele Bernardini. Svenske KTM-föraren Kevin Davidsson kom på femte plats efter sin sjätte- respektive fjärdeplats.

Nästa GP körs den 27 juli vid Tjeckiska Loket.