Husqvarna Motorcycles har meddelat att samarbetet med MXGP-föraren Tyla Rattray avslutas. Efter en tids diskussioner har man enats om att bryta kontraktet mellan Husqvarnas MXGP-team Red Bull IceOne Husqvarna Factory Racing och Tyla Rattray i förtid.

 
När Husqvarna gjorde comeback till Motocross-VM i år var både Husqvarna och Rattray angelägna om att se den tidigare MX2-världsmästaren leverera solida resultat. Men efter en positiv och produktiv period av vintertester har Rattray kämpat med olika skador och haft svårt att förverkliga sin sanna potential.
 
För att Rattray ska kunna koncentrera sig fullt på sin rehabilitering har man beslutat att erbjuda honom en förtida uppsägning av sina tävlingsåtaganden med Red Bull IceOne Husqvarna Factory Racing. Istället för att köra de två sista omgångarna av säsongen i Brasilien och Mexiko kan han nu istället koncentrera sig på sin återhämtning i USA.
 
Antti Pyrhönen (Red Bull IceOne Husqvarna Factory Racing Team Manager) kommenterar: "Det är olyckligt att avsluta ett samarbete med en förare i förtid men ibland är det så det blir. Motocross är en tuff sport och i år har Tyla fått mer än sin beskärda del av otur. Att skiljas åt i detta skede av säsongen har varit ett svårt beslut att fatta, men vi vill inte se en förare köra skadad. Förhoppningsvis kommer steget bort från racingen att tillåta honom att återhämta sig fullständigt. På uppdrag av alla hos Red Bull IceOne Husqvarna Racing skulle jag vilja tacka Tyla för hans insatser under 2014 och önskar honom all framgång i framtiden."