Den 27-28 september körs Motocross of Nations, Lag-VM i Motocross, på den 1540 meter långa sandbanan vid Kegums, cirka 5 mil öster om Lettlands huvudstad Riga. Det svenska teamet består av förarna Filip Bengtsson i MXGP - Fredrik Noren i Open och Eddie Hjortmarker MX2. Som coach är ingen mindre än VM-erfarne Jonte Engdahl tillsammans med Håkan Olsson. Tillsammans bildar de Sveriges starkaste lag i dessa sammanhang på länge.

Filip har haft en stark avslutning i MXGP, där han har visat hur snabbt han kan köra, och Fredrik Norén är en av de tio bästa i USA National och går mot sin bästa säsong någonsin. Eddie har varit en stadig poängplockare under hela året i MX2. Och tillsammans med coacherna Jonte Engdahl, som driver JE68.se och själv har bakgrund som framgångsrik VM-förare i Motocross, och tillsammans med Svemos racingerfarne Håkan Olsson finns förutsättningarna för att det ska bli riktigt bra.

-Jag tycker att vi har ett bra team med bra förare som framförallt behöver stötning och hjälp framåt. Jag tror på det. Grejen är framförallt att vi ska komma till tävlingen väl förbereda. Allt, varenda liten detalj, ska vara klart före, och inte behöva fixas med under tävlingen. Självklart är det fokus på att vi ska hitta rätt på banan redan från början. Topp femton är jag nöjd med. Topp tio är drömmen, och på sikt kan det bli ännu bättre. Banan är lite åt det svenska hållet, med hårt sandunderlag, vilket jag tror passar oss bra. Alla är mycket positiva och det känns mycket bra, kommenterar Jonte Engdahl.

Länk till mer information om MXON…