Italienske KTM-föraren Tony Cairoli vann sin åttonde VM-titel i Motocross under helgens deltävling vid Goias i Brasilien. Här kan du läsa mer och se en film från Tonys målgång och firande...

Under helgen kördes årets näst sista deltävling i Motocross-VM vid Goias i Brasilien. Och efter att Tony kommit femma i första racet stod det klart att han hade tillräckligt med poäng för att säkra titeln, med 89 poängs övertag till andreplacerade Jeremy Van Horebeek, med möjlighet att vinna ytterligare 75 poäng i de resterande racen. 

Mästerskapssegern kom enklare och tidigare än väntat då Tonys enda kvarvarande titelutmanare, Yamahaföraren Jeremy Van Horebeek, skadade fotleden under kvalet och i stort sett kröp till målet i första racet. Trots detta har det varit en tuff säsong där den 28-årige KTM-föraren verkligen fått kämpa för att vinna sin åttonde titel.

Trots att han körde med en smärtsam ögonskada som han drog på sig under lördagens kval, körde Tony sin KTM 350 SX-F till ett 5-3-resultat under söndagens race för att komma trea totalt i det brasilianska GP:t.

Vägen fram till årets VM-titel bestod av 15 race-segrar, och den italienska föraren har nu stått på pallen 13 gånger av 16 möjliga tillfällen den här säsongen.

Cairoli, som kommer från Patti på Sicilien, är välkänd för sin stabila körning, och återigen har 28-åringen levererat, och under hela det här året har han inte slutade lägre än på femte plats i ett race. Den populära föraren säger sig vara otroligt nöjd med att ha tagit sin femte raka titel tillsammans med Red Bull KTM Factory Racing team och är nu ett steg närmare att utmana de tio VM-titlarna som innehas av Stefan Everts, chef för KTM:s MX2 Factory Racing Team.

Cairoli: "När du är ett barn önskar du dig att nå så här långt, men du tror aldrig att du kommer att klara av det. Det är hårt arbete, men det ger dig tillbaka många bra saker. Jag lyckades komma på pallen i alla utom tre race hittills och det var bra för att vinna poäng för säsongen. Detta var en bana som var trevligt för träning, men när du tävlar här finns det en hel del stora hopp och inte många ställen där du verkligen kan köra din motorcykel och göra skillnad. Nu ska jag bege mig till Mexiko och det är alltid mitt mål att vinna. Sedan är nästa stora mål Motocross of Nations där jag ska försöka att vara på pallen med det italienska laget."

Pit Beirer (Chef för KTM Motorsport): "Vi är mycket stolta över vår smidiga och harmoniska samarbete med Tony Cairoli och Claudio de Carlis team. Vi arbetade tillsammans för att komma till start med 350 SX-F och tack vare Tony har vi varit obesegrad i VM sedan 2010. Det är en stor ära för oss att få arbeta med honom. "