Husqvarnas Factory Racings Max Nagl fick en vinnande start på 2015 års MXGP-säsong efter att ha vunnit helgens två race ombord på sin Husqvarna FC 450. Efter två övertygande holeshots ledde han sedan varje varv i båda racen och fick njuta av två minnesvärda racesegrar och en perfekt säsongsstart. Här kan du läsa mer och kolla in höjdpunkter från helgens VM-debut.

Efter att ha återvänt till MXGP-klassen i Motocross-VM 2014, innebär Nagl:s resultat under helgens GP i Qatar en historisk seger för varumärket Husqvarna, som har en lång och framgångsrik motocross-historia bakom sig.

I race 1 var det Suzukiföraren Clement Desalle som säkrade andraplatsen, medan KTM-föraren Antonio Cairoli körde in på tredje plats.

I race 2 var det återigen Clement Desalle som körde till sig andraplatsen, denna gång före Hondaföraren Gauthier Paulin.

Helgens deltävling slutade med Max Nagl på toppen av prispallen i MXGP, och 50 poäng rikare, före Clement Desalle som tvåa och Gauthier Paulin som trea. Svenske Hondaföraren Filip Bengtsson körde i mål som 22:a i första racet och på 20:e placering i Race 2, vilket berikade honom med 1 poäng till årets mästerskaps-samling.

I MX2 var det KTM-föraren Jeffrey Herlings som visade att han är tillbaka efter en längre tids skadeproblem, och efter att ha vunnit helgens båda race säkrade han totalseger i deltävlingen, före Yamahaföraren Julien Lieber och Kawasakiföraren Dylan Ferrandis.

Svenske Husqvarnaföraren Anton Lundgren slutade på 19e plats i MX2-race 1 och 24e plats i race 2, vilket gav honom 2 VM-poäng.

Nästa deltävling i Motocross-VM körs den 8 mars vid Nakhonchaisri i Thailand.