Under helgen kördes årets andra deltävling i Motocross-VM, vid Nakhonchaisri i Thailand. På grund av extremt höga temperaturer kortades båda racen i MXGP och andra racet i MX2 med fem minuter.

Amerikanske Kawasaki-föraren Ryan Villopoto vann helgens första race i MXGP-klassen i Thailand. Villopoto fick till en bra start och passerade Clement Desalle (Suzuki) och Tyla Rattray (Kawasaki)  under första varvet för att ta ledningen.

Med snabba varvtider kontrollerade han racet och korsade mållinjen i första position med en fördel på tio sekunder över Clement Desalle. Bakom Desalle kom franske Yamaha-föraren Romain Febvre på tredje plats.

Max Nagl (Husqvarna) och Antonio Cairoli (KTM) fick båda en dålig start och var båda tvungna att kämpa sig tillbaka upp genom fältet. Nagl slutade på fjärde position medan Cairoli körde i mål på femte plats.

Filip "Fillibang" Bengtsson fick en bra start med sin Honda CRF450R i första heatet. Bengtsson var bland de ledande förarna i slutet av rakan, men drevs till utsidan vid den första skarpa högern, och kom ut ur böjen på runt tionde plats. Den flerfaldige svenska mästaren kämpade för att behålla sin position men tappade allt eftersom och kastade in handduken på grund av värmeslag med nio varv kvar.

Race 2 - MXGP

Antonio Cairoli vann det andra racet för MXGP-klassen i Thailand. Den italienska KTM-föraren tog holeshot och höll Clement Desalle bakom sig under hela racet. Desalle korsade mållinjen på andra plats och är därmed den nya ledaren i mästerskapet.

Ryan Villopoto fick inte en så bra start i andra racet men tog sig tillbaka till tredje plats i början av racet. Under följande varv mäktade han inte med att täppa till gapet till Desalle och Cairoli och i slutfasen av loppet tappade han ytterligare en aning, men kunde sluta som trea. Med en 1-3-placering i heaten tog han totalsegern i Thailand. 

Det andra MXGP-heatet var kortat med fem minuter på grund av värmen. Filip Bengtsson fick en anständig start men mäktade inte med att hålla ett konsekvent racetempo. Efter att ha legat så högt som på 16:e plats under nästan fem varv tog värmen ut sin rätt och Bengtsson tappade till 20: e plats, och vann därmed årets andra VM-poäng.

MX2

KTM-föraren Jeffrey Herlings vann båda heaten i den andra omgången av MX2-mästerskapet i Thailand. I det andra heatet tog han holeshot och kontrollerade loppet. Kawasakiföraren Dylan Ferrandis slutade som tvåa före Hondaföraren Tim Gajser. Svenske Husqvarnaföraren Anton Lundgren slutade på 17e plats.

Med en fördel på tio sekunder över Pauls Jonass lyckades Herlings vinna andra racet. Jonass slutade på andra plats och vann därmed sitt livs första pallplacering i VM. Efter sin krasch i första heatet kom Julien Lieber tillbaka starkt i det andra racet för att avsluta på tredje position. Anton Lundgren körde i mål på 13e plats.

Jeffrey Herlings leder Mx2-mästerskapet med sina perfekta 100 poäng, före Dylan ferrandis (78 poäng) och Pauls JOnass (70 poäng). Svenske Husqvarnaföraren Anton Lundgren ligger på 20e plats med 14 poäng.

Nästa deltävling körs den 29 mars vid Neuquen i Argentina.