Under säsongen 2017 kommer den tyska stjärnan Max Nagl att köra sin tredje säsong tillsammans med Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing. Han ligger för närvarande trea i MXGP-klass i 2016 års Motocross-VM ombord på sin FC 450.

Max Nagl var mästerskapsledare i MXGP under de första nio omgångarna av 2015 års säsong, med 30 poängs ledning före att en skada i sitt hemma-GP förstörde hans mästerskapsambitioner. I år har Max säkrat inte mindre än 14 topp-tre-placeringar med racesegrar i Argentina, Tjeckien och Belgien.

Nagl ligger för närvarande på tredje plats i 2016 års MXGP-mästerskap med fyra omgångar kvar, bara 14 poäng efter italienska Antonio Cairoli.

Antti Pyrhönen - Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Team Manager: "Att fortsätta arbeta med Max är något jag är väldigt glad över. Tillsammans har vi upplevt så mycket under de senaste 18 månaderna, där Max visar enorma mängder professionalism i alla lägen. Under de senaste GP:na har han visat vad han verkligen kan. Alla vet precis vilken snabb och begåvad förare han är och jag tror att han även nästa år kommer att vinna många pallplaceringar, och utmana om GP-segrar och MXGP-titeln. "

Max Nagl: "Jag har haft några av min karriärs mest framgångsrika stunder som MXGP-förare tillsammans med Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing-teamet så att få stanna hos Husqvarna, Antti och killarna är något jag verkligen är glad över. Jag tror att vi har visat vad vi kan som ett team och haft massor av mycket positiva GP:n, både i år och 2015. Även om jag nu är en av de mest erfarna förarna i MXGP-klassen så tror jag verkligen att jag kan vara precis lika konkurrenskraftig nästa år som jag är just nu. Att fortsätta att vara en del av Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing team är något jag är mycket glad över. "