KTM-föraren Jeffrey Herlings tog sin tredje MX2-titel under lördagen ombord på sin KTM 250 SX-F,  17, efter en hårdvunnen seger i första heatet på Charlotte Motor Speedway i USA.

Efter två tuffa säsonger där Herlings länge lett MX2-mästerskapet, men missat den slutliga titelsegern på grund av olika skador, har den 21-åriga holländska sensationen övervunnit alla de svårigheter han stött på för att äntligen ta sin tredje VM-titel tillsammans med den österrikiska tillverkaren, att lägga till de titlar som han tog 2012 och 2013.

Årets mästerskap har inte heller varit utan tillbud eller drama. Efter att Jeffrey hade vunnit i stort sett varje race under första halvan av säsongen, skadades Herlings under en nationell tävling och bröt sitt ena nyckelben, och var tvungen att stå över tre Grand Prix. Men "The Bullet" har kommit tillbaka starkt efter att skadan läkt för att vinna titeln han förtjänar.

Denna MX2-mästerskapsseger är KTM:s 10:e sedan klassen blev MX2 år 2003. Med bara en omgång kvar att köra av årets mästerskap, kan Herlings njuta av sin titelseger i Glen Helen, USA, utan någon som helst press nästa helg.

Jeffrey Herlings kommenterar: "Jag är super, supernöjd, speciellt efter allt vi har gått igenom, med ett brutet lårben, en höft ur led, två brutna nyckelben och en incident där jag nästan förlorade mitt lillfinger. Det är nummer tre och förhoppningsvis kommer det många fler. Naturligtvis vill jag tacka mitt team för att ha stått bakom mig under såväl goda som dåliga tider, för att de har arbetat hårt och hjälpt mig att uppnå denna mästerskapsseger. Jag vill också tacka min familj, och alla inblandade; Jag är glad att vi slutligen kunde leverera detta resultat, som är mycket speciellt för mig."

Resultat MX2 Charlotte Motor Speedway 2016
1. Cooper Webb (USA), Yamaha (2-1) 
2. Jeffrey Herlings (NED), KTM (1-3)
3. Austin Forkner (USA), Kawasaki (3-2) 
4. Thomas Covington (USA), Husqvarna (4-4) 
5. Calvin Vlaanderen (NED), KTM (5-8) 


Poängställning MX2 2016 efter 17 av 18 deltävlingar 
1. Herlings, 689 poäng (MX2-världsmästare 2016)
2. Jeremy Seewer (SUI), Suzuki, 595
3. Benoit Paturel (FRA), Yamaha, 485 
4. Max Anstie (GBR), Husqvarna, 473 
5. Pauls Jonass (LAT), KTM, 403