Nuvarande europeiska 250-mästerskapsledaren Morgan Lesiardo har anslutit till Monster Energy Kawasaki MX2 Racing Team och kommer att göra sin MX2 GP-debut kommande helg i Tyskland.

Sedan början av säsongen har Kawasaki-teamet drabbats av olyckliga skador. För tre veckor sedan i Valkenswaard skadade Adam Sterry knäleden och kommer nu att vara borta från racingen resten av säsongen. Den brittiska föraren genomgick en lyckad operation, men han kommer inte att kunna köra sin Kawasaki KX250F-SR före slutet av FIM World Championship så teamet letade efter en förare som kunde ersätta honom under resten av 2017.

Unga italienska Morgan Lesiardo, bara arton år gammal i mitten av april, och ledare av Europeiska MX2-mästerskapet med tre pallplatser under årets tre första deltävlingar, har valts ut för att ansluta till teamet och kommer att tävla i Tysklands MX2-Grand Prix eftersom det inte krockar med någon EMX-deltävling som han normalt tävlar i.

Ytterligare goda nyheter är att Stephen Rubini gör comeback i Tyskland; Den unga fransmannen har återhämtat sig från en fotskada som uppstod några dagar före det europeiska GP:t i Valkenswaard. Efter framgångsrika tester den här veckan kommer han att rada upp tillsammans med Petar Petrov och Morgan Lesiardo under Monster Kawasaki-markisen i Teutschenthal.