Tidigare i somras skapade Svenska motorcykel- och snöskoterförbundet, SVEMO, aktiebolaget Spark Plug AB med Svemos generalsekreterare Per Westling i spetsen som VD. Avsikten är att det så kallade marknadsbolaget ska sköta sponsorförsäljningen, där tyngdpunkten till en början kommer att ligga på Speedway.

Anders Carlberg har tagit på sig rollen som sponsorsäljare i förbundets marknadsbolag, Spark Plug AB. Anders har tidigare bakgrund som säljare i kombination och samtidigt goda speedwaykunskaper sedan han tidigare varit så kallad koordinator för Speedway/Isracing inom Svemo. Numera är han Koordinator för Roadracing, Supermoto och Minimoto.

Sponsorförsäljningen kommer att starta med speedwaysporten, för att sedan fortsätta med övriga motorcykel- och snöskotergrenar.

 

- Jag är supernöjd med den här möjligheten som innebär att jag kan kombinera mina säljarambitioner samtidigt som jag arbetar kvar inom förbundet. Det här är ett upplägg som jag tror stenhårt på, förklarar Anders Carlberg.

Förhoppningen är att Spark Plug AB ska dra in olika sponsoravtal som ekonomiskt ska hjälpa till att föra motorcykelsporten i rätt riktning.