Häromdagen utförde den Chilenska fallskärmshopparen Julio Munoz (som framförallt specialiserat sig på så kallade ”BASE-jump”) ett dödsföraktande hopp då han från 4000 meters höjd i Anderna körde utför ett stup på en Honda CRF450R. Här kan du se ett filmklipp från hoppet.

 

Efter att fallit fritt genom luften under flera sekunder, öppnade 37-åringen sin fallskärm och singlade mot en säker landning i botten av berget i Chiles Loma de Rabona, medan hans Honda CRF450R kraschade hårt och brutalt mot en klippa och slogs i bitar.

post_base_losandes

Efter månader av förberedelser och en lång helikoptertur till en av de mest otillgängliga platserna på jorden, gjorde Julio Munoz sina sista kontroller innan han utförde ett av sina mest hisnande hopp någonsin. Flera personer hjälpte Munoz att bygga rampen och leta efter en idealisk plats att hoppa ut från.

”BASE-jump”, är klassat som en av de farligaste sporterna i världen, och innebär fritt fall från ett fast objekt innan du kort före marken utlöser en fallskärm. Men Munoz hade beslutat att lägga till en extra ingrediens till hans äventyr i de chilenska Anderna - en Honda CRF450R.

Med 12 kameror på plats för att spela in varje ögonblick, accelererade Munoz sin motorcykel och hoppade utför berget, med 4000 meters fallhöjd ner till marken.