Nu har du chansen att prova på hur det är att vrida rullen i botten och köra rakt fram så fort prylarna håller, utan att Farbror Blå tittar lystet efter dig. Enda kravet är att du grenslar en twin.

Lördag 28 maj bjuder Kjula Dragway och Twin Bike in till att testköra moppen så fort du bara kan i 402 meter (1/4 mile). Det är öppet för alla typer av twins: H-D, Yamaha, Ducati, Triumph, etc – alla märken är välkomna. Trimmad eller otrimmad spelar ingen roll, bara det är en twin. Fyra omgångar är det planerat att bli, och kanske fler om det är fint väder. Försäkring och engångslicens ingår i priset som är ynka 400 kronor. Start klockan 9:00.

Du behöver ingen tidigare erfarenhet av dragracing, utan på Kjula tar folk från Twin Bikes förarförening S.T.S.B.A. emot och hjälper dig med frågor och att justera in hojen (de har ventilhattar m.m. som kanske behövs). Alla som kör registreras och får tidkort, och tidkorten ligger till grund för den ”inofficiella tävlingen”. Tävlingen redovisas och priser delas ut för Bästa tid, Bästa top speed och Bästa reaktionstid.

Skyddsutrustning är ett krav: Integralhjälm, skinnkläder, skinnstövlar, skinnhandskar och ryggskydd.

 

På lördag kväll blir det också livemusik i ”Ladan” och det finns camping för dem som vill övernatta, ta med tält och grill i så fall. Och du behöver heller inte ställa upp att köra på strippen för att komma dit, alla är såklart välkomna. Denna helg körs också Mälardalen Open på Kjula.

Kjula Dragway ligger på Eskilstuna Flygplats, cirka en mil öster om Eskilstuna.

Är du intresserad att prova dragracing så ta tillfället i akt att se vad din twin presterar. Maila din intresseanmälan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. För mer info, gå in på www.twinbike.se.