Nyligen bytte den sjufaldige rallyvärldsmästaren Sébastien Loeb sin KTM RC8 av 2008 års modell mot den senaste versionen av KTM 1190 RC8R. Dagen till ära passade han på att lägga några varv på franska Circuit de la Bresse.

Loeb, född i Alsace, har haft en nära relation till KTM sedan 2006 och hans senaste RC8 R är utrustad med en Akrapovic avgassystem. Efter bara några varv det verkade som Sébastien var imponerad av förbättringarna hos 2011 års modell.

-Jag var ute på min RC8 här redan i april 2009 och hur det kan jämföras med den nya modellen är verkligen intressant. Det sätt på vilket motorkraften hos RC8 R är smidigare, den har mer styrka och samtidigt mindre vibrationer. Motorcykeln är mer flexibel, den är mycket lättare att köra och passar denna mycket tekniska bana mycket bättre, sa Loeb efter fyra vändor på cykeln.

0071_KTM_LOEB

Jerome Delziani, KTM marknadschef för Sydeuropa, kommenterar samarbetet med en av de största motorsportpersonligheter genom tiderna: "KTM:s filosofi ”Ready to Race” är en integrerad del av dess DNA och vi är mycket glada över att ha Sébastien Loeb i den orange familjen. Han är en riktig kämpe och förebild och även en stor inspirationskälla. Vi är mycket stolta över att kunna stödja honom i hans passion på två hjul."