Tierp Arena fick under helgen genom Leif Andréasson och Lars Erik Lindberg motta ett av landets finaste erkännanden vad det gäller miljöarbete.

Svenska Bilsportförbundet bjöd under helgen på ett storslaget firande av sitt 75-årsjubileum. Det hela inleddes med prisutdelning för årets SM-medaljörer i förbundets alla olika tävlingsklasser. Förutom dessa medaljer delades även en del andra priser och utmärkelser ut, och ett av dessa, det eftertraktade miljöpriset gick till Tierp Arena.

–Redan på ritbordet var miljöarbetet en av de viktigaste hörnstenarna i byggandet av Tierp Arena. Vårt mål är att ta motorsporten till en ny nivå vad det gäller miljöarbete och miljöhänsyn. Och det här är ett riktigt skönt erkännande på att vi verkligen är på rätt väg. Ett speciellt stort tack ska Emelie Carlswärd ha, för hennes slit med att miljöcertifiera vår anläggning, säger Leif Andréasson.

Blå Hallen

Den här för svensk motorsport magiska helgen avslutades med pompa och ståt i Stadshuset med middag och underhållning i Blå Hallen, fler offentliggöranden av fina utmärkelser och till sist dans i den Gyllene Salen.

Leif och Lars Erik som redan innan festen på Stadshuset var stolta och glada för Tierp Arenas miljöpris, hade svårt att förstå att dom ännu en gång skulle kallas upp på scenen för ytterligare en utmärkelse, nämligen Bilsportens Hederspris.

Den här gången var det Bilsportförbundet som ville visa sin tacksamhet för att motorsportsverige nu kan stoltsera med en tävlingsarena i allra yppersta världsklass.

–Jag har genom åren fått många fina utmärkelser för bilar jag byggt och ställt ut. Men det här är något helt annat. Detta är ett erkännande som är helt ovärderligt. Och en sak är säker. Ingen av dessa utmärkelser vi fått i kväll hade varit möjliga utan alla de fantastiska medarbetare vi har haft med oss på den här resan, avslutar Lars Erik.