Under torsdagskvällen delade KTM ut priset "KTM Special Award" på MC-mässan "På två hjul". Det är andra året som KTM delar ut priset, och i år blev det ett pris som tilldelades den person som arbetat extra för märket under året som gått.

Vilken gärning vinnaren har åstadkommit kan variera, men för att tilldelas priset måste man brinna för KTM på ett extraordinärt sätt. Prestationen ska ha utförts under lång tid, och den ska ha skapat goodwill och uppmärksamhet.

Årets vinnare är den tidigare MX-föraren André Nilsson. André började köra för KTM redan 2002, men säsongen -04 var André med om en allvarlig olycka som satte stopp för hans motocrosskarriär. Olyckan orsakade hjärnskador och multipla frakturer i kroppen på André, och han låg nedsövd i flera månader efteråt.

André gjorde flera försök att komma tillbaka som motocrossförare åren efter olyckan, men 2006 la han elitkarriären på hyllan. André tilldelas KTM Special Award för att han varit en orange ambassadör ut i fingerspetsarna. Han brinner för sin sport, lika mycket som han brinner för KTM, och han har ett engagemang och en positiv inställning som smittar av sig på omgivningen.

-Vi tackar André för hans engagemang, och hans arbete för märket, och tilldelar honom KTM Special Award 2012, säger Anders Sarbäcken, VD för KTM Scandinavia.