Efter att Mantorp Park Events sattes i konkurs fanns det en del frågetecken kring motorbanan Mantorps framtid. Nu är det klart att fastighetsägaren Mantorp Park Motorbana AB tar över även driften på Mantorp Park. En uppgörelse har nåtts med konkursförvaltaren där Fabasgruppen via dotterbolaget Mantorp Park Motorbana AB köper loss den utrustning som finns på anläggningen.

Mantorp Park Motorbana AB har ägt banan sedan 2005 och för ett år sedan blev Fabasgruppen helägare till bolaget i samband med att dåvarande partner löstes ut.

– Det är skönt att vi fick till en snabb lösning och nu kan börja jobba framåt, säger banbolagets vd Fredrik Sjöqvist. Men först gäller det att få ordning på allt praktiskt.

Beträffande de uthyrningar som är kontrakterade med eventbolaget är målsättningen att erbjuda hyrestagarna samma dagar.

– Samma sak gäller inplanerade publika evenemang som vi från anläggningens sida inte ser några problem med att genomföra, säger Sjöqvist.

Nu är det bara byggnationen av en depåmur som kan ställa till med lite störningar för bankörningen under försäsongen. Sedan ska allt det kunna genomföras som är planerat.

Enligt Fredrik Sjöqvist blir det inte några större nysatsningar under det här året. Men idéer om vad som kan göras på Mantorp Park saknas inte.

– Men det är inget som ska stressas fram, i första hand gäller ordning och struktur på den dagliga verksamheten, säger han.