Filip och Picko

Till säsongen 2009 kommer Filip Backlund och den legendariske racingföraren Picko Troberg att ingå i ett unikt samarbete. Picko Troberg har tagit den unga talangfulla föraren Filip Backlund under sina vingar för att försöka hjälpa Filip med all sin rutin, kunskap och kontakter i Filips racingkarriär.

Filip Backlund, en av Sveriges mest talangfulla motorsportstjärnor, tävlar i motorsporten Roadracing och i kungaklassen Pro Superrike i STCC. Filip har under säsongen 2008 tävlat i World Cup (VM) och även kombinerat med att tävla en hel del i Sverige.

Picko Troberg har fött upp många duktiga förare genom åren såsom Rikard Rydell, Mattias Ekström och Fredrik Ekblom är bara några exempel.

fb_filip
- Det känns otroligt roligt att kunna få vara en del utav detta. Att få kunna vara en del utav Picko Troberg Racing och få ta lärdom utav honom. Picko Troberg är ett otroligt stort namn både inne och utanför racingvärlden. Jag hoppas och tror att 2009 kan bli ett fantastiskt racing år för min del, säger Filip.

picko
-Det känns jättekul att få chansen att hjälpa Filip vidare i karriären, säger Picko.

Filip och hans bravader under nästa säsong kommer ni kunna följa på både Viasat och SVT med LIVE sändning från varje deltävling.