Vill du bli miljonär?

Om du vill bli miljonär är nog inte det enklaste sättet att vara bosatt i Sverige och syssla med motorsport. Men nu laddar Veidec extra i vinstpotten inför 2009 års Pro Superbike. Sveriges bäste roadracingförare nästa år vinner inte bara ära och berömmelse. I potten för segraren i svenska Pro Superbike finns en plats i ett VM-team och 100 000 kronor i prispengar.

 

Foto: STCC

- Totalt lägger vi ett värde mer än en miljon till förarna att kriga om, säger Rickard Pålsson, VD på VEIDEC AB som står bakom satsningen.

Företaget VEIDEC är tillbaka i svensk roadracings finrum igen och inför 2009 görs den största satsningen någonsin. Ett Supersport VM-team med Dansken Robbin Harms och tyske Jesco Günter parallellt med en satsning på juniorklassen Superstock 600 ska ligga till grund för att få ut unga nordiska talanger på den internationella arenan. Men man nöjer sig inte med det. Satsningen hemma i Sverige blir starkare än någonsin med ett team i MC-sportens absoluta elitserie Pro Superbike. Därtill skjuter de in 100 000 kronor i prispengar till totalsegraren i mästerskapet och öppnar samtidigt dörren för en plats i VEIDECS VM-team 2010.


- Vi har fantastiskt duktiga förare här hemma, men det är svårt att komma ut. Med det här programmet skapar vi förutsättningarna för dem att visa vad de går för, säger Pålsson.

Så här kommer det att gå till. Segraren i Pro Superbike som är över 24 år vinner 100 000 kronor i rena prispengar. Är föraren under 24 år får han ett erbjudande om en gratis sits som förare i VEIDECs team i Superstock 1000 FIM Cup, ett pris som Pålsson värderar till över 800 000 kronor för en säsong. Den som placerar sig på en andra- och tredjeplats går inte heller lottlösa, de får fria testdagar med Supersport VM-teamet och kan på så sätt få chansen att visa upp sig internationellt. Ett särskilt pris instiftas också för "Årets talang" vilket innebär att en jury kommer plocka ut den man bedömer har haft den bästa utvecklingen under säsongen och som har störst utvecklingspotential.


- Har man inte logistiken och ett team med sig får man betala sig in i ett toppteam, det kan handla om rätt stora belopp och vara en svår tröskel för svenska talanger att ta sig över. Här får de den möjligheten gratis och får på så sätt chansen att visa hur de står sig mot världens främsta roadracingförare, säger Pålsson.

LÄS MER OM PRO SUPERBIKE HÄR