Sherco TVS FACTORY RALLY TEAM kommer i det kommande Dakarrallyt representeras av tre internationella förare, Alain Duclos (Frankrike), Juan Pedrero (Spanien) som syns på bilden nedan, samt Florent Vayssade (Frankrike).

2016 års RTR 450 Racingmodell som kommer att köras i denna upplaga av Dakar är resultatet av samlade erfarenheter inom rallyracing av tekniker och det enorma utvecklingsarbete som utförts av våra ingenjörer. Alla dessa tekniska och mänskliga investeringar har bidragit till att öka motorns prestanda och tillförlitlighet samt ge uppdateringar när det gäller ergonomi, smidighet och ett styvare chassi.

01 RACE-REPORT_photoHD_01

Representanterna från Argentina och Bolivia har samarbetat där deras territorier möts. De har bidragit till att utforma en tävlingssträcka på över 9000 kilometer som präglas av en ökande svårighetsgrad, och är skapt för att avgöra vem som är den uthålligaste och mångsidigaste föraren. Rallyt innehåller två maratonetapper för motorcyklar och fyrhjulingar, en för bilar och lastbilar, vilket i vanlig ordning kommer att göra utmaningen ännu mer krävande.

 

01 RACE-REPORT_photoHD_06

01 RACE-REPORT_photoHD_05

01 RACE-REPORT_photoHD_04

 

 

DAKAR 2016

- 38:e upplagan

- 2-16 januari

- 9319 km av racing för motorcyklar

- Av vilka det är 4701 km specialsträckor

- 14 etapper