Som en del av Triumphs engagemang för en hållbarare motorcykelframtid, hand-i-hand med utvecklingen av eldrivna motorcyklar, har ett dedikerat nytt testprogram för hållbara bränslen etablerats vid varumärkets globala forsknings- och utvecklings-anläggningar i Hinckley, Storbritannien.

I samarbete med Dorna har detta projekt inrättats för att leverera en övergång till E40-bränsle i Moto2-VM senast 2024, med fokus på en övergång till E100 senast 2027. 

Hållbara bränsletester har hittills omfattat alla dimensioner av utveckling av racemotorprestanda, där Triumph är den enda motorleverantören till Moto2.

Steve Sargent, Chief Product Officer: "I slutändan är vårt mål alltid att ta alla lärdomar vi får från racingen till att göra våra landsvägsmotorcyklar ännu bättre, vilket naturligtvis inte bara omfattar prestanda utan också deras inverkan på miljön. Jag kan säga er att alla här på Triumph är mycket glada över att vara involverade i en så betydande utveckling vid ett så avgörande ögonblick i motorcykelhistorien."