Schumacher kör med Carlos Checha

Schumaher testar Chechas Superbike

Igår var den sjufaldige F1-världsmästaren, Michael Schumacher, på Magny-Cours och testkörde den HANNspree Ten Kate Honda CBR1000RR Fireblade som normalt Carlos Checha brukar tävla med i Superbike VM.

När Carlos Checha och Ten Kate Team höll på och utförde tester på den franska Magny-Coursbanan, där nästa runda i världsmästerskapen kommer att äga rum (3-5 oktober), tog Michael Schumacher tillfället i akt och passade på att testa raceversionen av Honda populära sportmotorcykel.

-Jag är alltid lite nervös över att låna ut våra motorcyklar till någon utanför teamet under pågående säsong, men med Michael var jag glad att jag kunde göra ett undantag. Han har visat att han är mycket kapabel att hantera vår CBR1000RR och han är redan en mycket bra förare, sa Ronald Kate teamansvarig för HANNSpree Ten Kate Honda.

schumi

-Det var intressant att se hur ett professionellt superbiketeam fungerar. Det var svårt att komma underfund med maskinen fullt ut med så pass kort körtid men det var en underbar erfarenhet. Det var också härligt att få vara "teamkamrat" med Carlos som jag har känt ett par år. Jag vill passa på att tacka Mr Ten Kate som lät mig få möjligheten att testköra, sa Michael Schumacher efter avslutad test.