Flera STCC-förare till GGN

Tidigare har vi skrivit om att årets Gotland Grand National kommer att gästas av flera kändisar och toppförare. Idag meddelar årets huvudsponsor av Gotland Grand National, KTM, att de ställer fyra av Sveriges mest framgångsrika racingförare genom tiderna på startlinjen i årets upplaga av GGN.

De fyra som skall utmana det totalt 2 300 man starka startfältet är regerande STCC-mästaren Richard Göransson, dubbla STCC-mästaren Jan "Flash" Nilsson, Thed Björk och Edward Sandström.
janne-flash-nilssonKunskapen inom endurotävlandet är varierande inom gruppen. Den som har mest erfarenhet är Thed Björk, men Jan "Flash" Nilsson är den enda av förarna som kört GGN tidigare. Förra året körde "Flash" i den så kallade kändiskategorin, även då med fullt stöd från KTM.

- Jag fick verkligen blodad tand efter förra årets tävling! GGN är extremt utmanande, både fysiskt och för maskinen. Tur att man är vältränad som få och kör det bästa märket - KTM, säger "Flash" glatt.

 

Richard Göransson, som tidigare i år lyckades ta hem sin tredje STCC-titel, är förväntansfull inför racet.


richard-goransson- Det ska bli mycket intressant! Enduro är helt nytt för mig, men jag ska göra allt för att hålla mig framför "Flash", Björk och Sandström i årets tävling, säger Göransson med ett leende.
Lördagen den första november går startskottet för den 25:e upplagan av GGN. Vem av STCC-stjärnorna som lyckats köra flest varv under den stenhårda tävlingen återstår att se!