Alexander Lundh stod för en strålande uppkörning i helgens Supersportrace på anrika Nurburgring. Alex som kvalat på en 15:e plats gjorde en okej start men blev lite stängd i första kurvan och passerade som 21:a efter ett varv, sedan startade en tuff jakt på placeringar och det blev tillslut en 13:e plats i mål.

På morgonens warm up som kördes i halv blött underlag var Alex 3:e snabbast och på fredagens fria träning i regn var han 7:e snabbast, teamet såg därför det hotande regnet som en möjlighet till ett toppresultat men regnet kom först efter målgång.

 

Loppet vanns av mästerskapsledaren Chaz Davies före James Ellison med Sam Lowes på tredje.

I mästerskapet leder nu Chaz Davies med 171 poäng, på andraplats ligger David Salom 112 poäng och på tredje ligger Fabien Foret med 111 poäng.

 

Alex ligger på en 16:e med 24 poäng.

Nästa deltävling går på Imolabanan i Italien om 3 veckor.

 

Alex kommenterar:

"Efter att ha varit nere på 21:a plats får jag vara nöjd med min körning. Men vårt effektproblem gjorde sig starkt påmint på denna bana i racet. När jag ligger själv och åker och ingen är i vägen för mig så kör jag tider som motsvarar en topp 8 placering, men i närkamper räcker inte motorn till. Vi bytte motor till racet men det gjorde bara en liten skillnad. Men det känns ändå ganska positivt då körning och chassi fungerar riktigt bra just nu. Nu ska vi hem och jobba vidare med motorerna och se vad vi kan hitta till Imola."