Om en vecka kommer Christoffer Bergman begå VM-debut på klassiska Nürburgring i Tyskland. Karriären går spikrakt uppåt just nu och efter att på rekordtid avancerat till försteförare i Team CaWalli, Kawasakis officiella team i Sverige fortsätter Bergman nu mot drömmen att köra Moto Gp med debut i FIM Superstock 1000.

Christoffer Bergman kommenterar:

"För mindre än ett år sedan var jag en rookie som jagade första SM guldet. I år startade jag som rookie i Pro Superbike (Sveriges svar på Moto GP) men har avancerat till Kawasakis försteförare. Nu efter ett par pallplatser VM debut. Det känns som min karriär just nu går i samma fart som jag kör på banan berättar Christoffer. Alltihop känns fantastiskt roligt och inspirerande jag skall åka ner och njuta av varenda sekund. Jag kommer åka ner för att lära och köra helt utan Press det har både Kawasaki och teamet jag skall köra för sagt. Själv är jag övertygad om att jag i detta hårda sällskap kommer att utvecklas lite till. Den kunskapen tänker jag sedan ta med hel till Pro Superbike avslutningen på Knutstorp och Mantorp. Jag förstår att motståndet kommer att vara tufft, exakt nivå och hur jag står mig i den återstår att se. Det är ny bana, nytt team och lite träning innan första tidskvalet, jag har ändå målsättningen inställd på att ta poäng. För att få så bra utgångsläge som möjligt har jag skickat ner de inställningar jag brukar köra med och förklarat hur jag vill att hojen skall uppföra sig. Detta för att de skall få en bild av min körstil så att allt kan förberedas för bästa möjliga resultat.

Det började med att Thomas Caiani som kör för det italienska kawasaki teamet BWG racing skadade sig i senaste VM-racet. Teamet hörde sig för om ersättare och fick tips om mig. Teamchefen för BWG, Enrico Folegnani ringde mig och efter ett par tubulenta dagar var allt klart. Min första tanke var att jag har ju inte en licens för att köra VM. Johan Lyckman på Kawasaki Sverige, mina partners och Svemo kontaktades och alla var mycket positiva. Efter ett par timmars arbete hade Svemo ordnat den licens jag behöver för att få köra. Efter ett par samtal med Enrico var alla detaljer på plats. Tack till Svemo, Kawasaki, mina partners och alla som hjälpt mig på vägen mot denna chans, jag ser det som inledningen på något riktigt bra inför nästa år med Kawasaki och Team CaWalli som jag för bara några veckor sedan blev officiell första förare för."

- För mig var det inget svårt beslut, Christoffer fick ett erbjudande man inte säger nej till helt enkelt. Jag och hela teamet är otroligt glada för hans skull. Ett stort tack till alla som hjälpt till och göra detta möjligt, inte minst Svemo som ordnade all formalia på ett mycket smidigt sätt. Både Kawasaki, våra partners och jag är helt övertygade om att detta kommer vara en nyttig erfarenhet för unge Christoffer . Vi önskar honom ett stort lycka till. Till sist vill jag också tacka Enrico och hela team BWG för deras proffsiga inställning och vilja att ge Christoffer bästa möjliga förutsättningar, avslutar teamchef Joakim Wiedesheim.

Nästa tävling i Pro Superbike går på Ring Knutstorp i Skåne andra helgen i september.