Team Kawasaki SRC vann 76:e Bol d'Or World Endurance vid Magny-Cours, efter ett dygns ansträngande racing.

Under tuffa raceförhållanden och med riktigt kalla temperaturer, vann Kawasakis SRC-förare en prestigefylld seger i 76:e Bol d'Or World Endurance Race. Förarna Julien Da Costa, Gregory Leblanc och Olivier Four körde deras Ninja ZX-10R och säkrade den första Kawasaki-segern sedan Bol d'Or tävlingen flyttade till Magny-Cours, för 12 år sedan.

118V6729

Team manager Gilles Stafler berättar stolt om detta viktiga resultat för Kawasaki med blixtrande snabba Ninja ZX-10R: "Vi fajtades med ett otroligt tempo under större delen av loppet, trots de riktigt dåliga förhållandena. Jag vill tacka alla i teamet för detta fantastiska resultat, inte bara förarna, eftersom detta är en seger för hela teamet.

Självklart har Julien Da Costa, Grégory Leblanc och Olivier Four gjort ett otroligt jobb. Det var ett riktigt tufft race och vi var redo på svåra förhållanden, men jag tror att det största bidraget till vår framgång har varit att vi inte begick några misstag under tävlingen. "

Julien Da Costa: "Det är min andra seger här på Bol d'Or, men kanske den svåraste. Jag är verkligen trött nu, men det är en riktigt bra känsla att dela denna seger med teamet. "

Grégory Leblanc: "Det är ett riktigt stort ögonblick i min karriär. Förra året var vi på andra plats på pallen och att få stå på toppen idag är en riktigt skön känsla. Jag är säker på att vi kommer att ha en rejäl fest ikväll för att fira denna seger!

Olivier four: "Under torra förhållanden saknar jag det där sista, men när jag såg att väderförhållandena visade sig vara mycket svåra förstod jag att det skulle bli ett perfekt lopp för mig. Jag är verkligen glad över dela min tredje seger i Bol d'Or med Kawasaki SRC teamet. "

Andra plats gick till Suzuki Endurance Racing Team, som under 19 timmar körde med endast två förare. Anthony Delhalle och Fabien Forêt passerade mållinjen utan deras teamkompis, Vincent Philippe, som drog på sig ett brutet nyckelben cirka fem timmar in i racet.

Tredjeplatsen gick till Monster Energy Yamaha YART med Igor Jerman, Steve Martin och Gwen Giabbani.

Efter helgens seger leder Team Kawasaki SRC poängställningen i Endurance-VM.

Podium20general