Brno-banan i Tjeckien, en av MotoGP-arenorna, är en ny "rekordhållare". I ett försök att sätta ett nytt rekord samtidigt som man ville hedra Marco Simoncelli, fanns det som mest 1.349 motorcyklar på banan under söndagen.

Den högsta kapaciteten för banan överskreds med 21 gånger. Den rekordstora kortegen leddes av MotoGP-föraren Karel Abraham och Moto3-föraren Jakub Kornfeil.

-Jag måste tacka alla. Jag är glad att så många människor kom trots att vädret var långt ifrån perfekt. Lufttemperaturen vara bara runt 8 grader Celsius. Det fanns även några deltagare från utlandet , säger Ivana Ulmanová, verkställande direktör för Brno Circuit.

2b68c

De deltagande motorcyklisterna bildade en kortege på banan, som nästan var lika lång som banan själv, dvs 5,403 meter. I slutet av andra varvet kunde förarna i täten, Karel Abraham, Jakub Kornfeil och stuntmannen Pepa Siler se slutet av kortegen.

-Jag tycker att resultatet är fantastiskt. Detta var en av de första möjligheterna för motorcyklisterna att få köra tillsammans efter vintern. Brno-banan är en av de bästa platser för sådana ändamål ", sa en glad Karel Abraham.

Bortsett från landsvägsmotorcyklar fanns även skotrar, mopeder eller klassiska tjeckisk-tillverkade Jawa-motorcyklar ...

fcaa0

Medlemmar av Karel Abrahams fanklubb var ansvariga för att räkna antalet deltagare. Varje deltagare fick en speciell dekal med logotypen för Brno Circuit. Det exakta antalet cyklister bestämdes baserat på det faktiska antalet utlämnade klistermärken.