Alex Marquez säkrade Moto3-titeln genom att korsa mållinjen som trea i helgens finalrace vid spanska Valencia, med Jack Miller som segrare före Isaac Viñales.

Ett hisnande 24 varv långt race på den spanska banan resulterade i att Alex Marquez gjorde tillräckligt för att säkra VM-titeln med två poängs marginal, efter en tuff kamp med Danny Kent i slutskedet om den avgörande sista pallplatsen.

18Valencia14M3 JOC3959

Mästerskapets triumf för Marquez innebär att han och storebror Marc Marquez, tvåfaldig MotoGP-världsmästare, är de första syskonen att vinna VM-titlar i Grand Prix-tävlingar.

18Valencia14M3GV7R7940

Miller (Red Bull KTM Ajo) levererade ännu en fantastisk körning för sin sjätte seger och tionde pallplats i en totalt sett märklig säsong, men det var Marquez tredjeplats - också hans tionde pallplats för 2014 - som fångade allas uppmärksamhet för dagen.

Viñales (Calvo Team) jagade sin första seger och höll ledningen provisoriskt, men blev så småningom omkörd av Miller och slutade tvåa med 0.155 sekunders marginal.

Marquez (Estrella Galicia 0,0) var trea, 0.617 sekunder framför Kent (Red Bull Husqvarna Ajo), där engelsmannen saknade en växel i slutskedet vilket innebar att han inte kunde utmana spanjoren på mållinjen.

Alex Rins (Estrella Galicia 0,0) och Efren Vazquez (SaxoPrint-RTG) var också med uppe i täten och fajtades, där det spanska paret slutligen passerade mållinjen på femte och sjätte plats respektive.

Topp tio avslutades med polemannen Niccolo Antonelli (Junior Team GO & FUN) som sjua före, Miguel Oliveira (Mahindra Racing), Brad Binder (Ambrogio Racing) och Karel Hanika (Red Bull KTM Ajo).