Morgan Andersson ny Förbundskapten i Speedway

Efter en tids förhandlingar står det nu klart att Morgan Andersson, med förflutet bland annat i Dackarna, blir ny Förbundskapten i speedway. Han tillträder posten med omedelbar verkan.

Redan den 13-14 mars kommer Morgan göra sitt första uppdrag vid träningslägret i kroatiska Gorican där både de svenska seniorerna och juniorerna har säsongsuppstart. Totalt 16 förare, tio seniorer och sex juniorer, kommer att bli kallade till lägret som ger en bra chans att tidigt testa ny utrustning.

- Jag ser fram emot uppdraget som Förbundskapten. Det är viktigt för svensk speedway att vi är med och krigar mot de bästa nationerna. För att kunna göra det behöver vi få med alla förare som kan komma att bli uttagna. Målsättningen är att ta en medalj vid Lag-VM, säger Morgan Andersson.

- Mina styrkor som ledare ligger dels i dialogen med förarna och dels i min långa erfarenhet inom sporten. Jag vet vad som krävs för att vi ska kunna hävda oss internationellt, avslutar Morgan Andersson, Förbundskapten i speedway.

Morgans huvudsakliga arbetsuppgifter blir att:

  • ha ansvar för laguttagning och coachning vid Lag-VM
  • nominera förare till 2015 års EM-, och VM-kval
  • nominera förare till SM-finalen samt ta ut förare till SM-kval
  • vara lagledare vid Speedway Best Pairs-tävlingarna

- Vi är väldigt nöjda att Morgan tackat ja till att axla rollen som Förbundskapten för seniorerna i speedway. När Morgan tar på sig en arbetsuppgift gör han det till 100 procent, han är en otroligt engagerad person. Han har lätt för att prata med förarna och jag är säker på att han kommer få en bra respons från förarna. Vi önskar Morgan lycka till med sitt nya uppdrag, säger Tony Olsson, Svemo Track Racing-sektion.