Isracing-SM på Studenternas i Uppsala

Lördag 21 mars är det planerat att SM-finalen i Isracing ska avgöras på klassisk is, Studenternas i Uppsala. Arrangör är Strömsunds MC.

– Vi ser fram emot att få arrangera tävlingen i Uppsala och hoppas på storpublik, säger, Eleonor Dyvinger, en av projektledarna i Strömsunds MC.

Det som från början var tänkt att bli ett evenemang arrangerat av den lokala klubben Funbo MS blir nu istället ett evenemang där Strömsunds MC står som arrangör.

- Vi tycker det är ett bra initiativ av Strömsunds MC som kom in som arrangör i ett sent skede. De har själva varit drivande i kontakterna med Uppsala Kommun. Vi är givetvis glada att SM-finalen nu avgörs på en så klassisk arena som Studenternas, säger Tony Olsson, Svemo Track Racing-sektion.

Isracing-SM ger den nya, talangfulla, generationen isracingförare möjlighet att mäta sig med, och lära sig av, de äldre förarna som säkerligen kommer försöka bevisa att gammal fortfarande är äldst.

- Vi är glada att isracingen blir av. Vi finns här som stöd för arrangörer och framför allt de evenemang som kan generera besök till staden och sköna evenemangsupplevelser för Uppsalaborna, säger Jonas Ekebacke, evenemangslots på Destination Uppsala.