Nästa steg i utvecklingen för 2011 års raceversion av Kawasaki ZX-10R ägde vid Valencia den här veckan, där imponerande varvtider på banan sattes av Tom Sykes och Katsuaki Fujiwara.

 

Den spanska banan erbjöd goda förutsättningar för testet, men höga eftermiddagstemperaturer gjorde det svårt – men samtidigt mycket givande arbete. Trots värmen och det fullspäckade schemat uppger Kawasaki att testet av den nya Ninja ZX-10R avlöpte felfritt.

fb_ninja_launch_4284

Fujiwara's testmotorcykel hade precis kommit från KHI i Japan, för att ge teamet två maskiner att arbeta med från och med nu. Den andra testdagen sjönk varvtiderna till mitten av 1'34 på färska racedäck.

Teamet jobbade och fann bra inställningar för det nya chassit och Showa-fjädringen, och nästa test kommer att vara det första offentliga för den nya Ninja ZX-10R, som kommer att äga rum på Magny-Cours, efter sista VM-racet i Superbike för denna säsong.

Tom Sykes: "En mycket positivt test för oss totalt. Vi är fortfarande i ett tidigt skede av testarbetet men jag anser att vi redan har uppnått ganska mycket. Att veta hur vi ligger till nu, och vad vi eventuellt kan uppnå så småningom, visar att det finns stor potential. Att vara i skedet vi är i utvecklingsarbetet nu är en mycket fin utgångspunkt. "