Det har inte varit mycket tvivel i Superbike VM om att Troy Corser skulle vara någon annanstans än hos BMW under 2011-säsongen, så det är ingen överraskning att det tyska företaget har skrivit kontrakt med australiensaren för ännu en säsong i WSBK.

Troy Corser säger: "Det var ett lätt beslut för mig att fortsätta med ett team där jag känner mig hemma. Vi håller verkligen på att bygga något här och jag har stortrivts med att vara en del av projektet från början. Jag anser att vi redan har åstadkommit en hel del tillsammans och tror att vi med vårt engagemang och resurser kan klättra högre upp i fältet under resten av säsongen som ligger framför oss."

-Vi är mycket nöjda med att Troy Corser kommer att fortsätta vara en del av vårt team. Troy har spelat en viktig roll för att få vårt team dit det är idag. Han har varit med oss från dag ett och hans många års erfarenhet i Superbike VM har resulterat i att han har utfört ett mycket värdefullt arbete för oss. Vår uppgift nu är att bygga vidare på denna plattform. Vi tvivlar inte på att vi kan uppnå våra ambitiösa mål tillsammans med Troy. Vi kommer att tillkännage vem vår andra förare är i sinom tid, säger BMW Motorrad Motorsport direktör Berthold Hauser.

En förare som det ryktas om som en trolig BMW-förare för 2011 är Leon Haslam som är kontrakterad av Alstare Suzuki. Ett annat rykte så här i ”silly season” är att James Toseland skulle vara på tapeten för BMW:s team.