Leon Haslam har blivit förtidsbefriad från sitt tvååriga kontrakt med Team Alstare. Under de senaste sex veckorna har teamet, som drivs av Francis Batta, väntat på ett svar från Suzuki när det gäller framtiden för team, men utan någon respons. I samförstånd med Leon har därför Francis Batta nu beslutat att släppa Leon Haslam fri att bestämma sin egen framtid. Mycket pekar på att Leon är på väg till BMW:s fabriksteam.

 

-Vi önskar Leon allt de bästa för säsongen 2011. Vi är besvikna över att förlora en sådan begåvad förare. Uppenbarligen har vår viktigaste partner inte delat vår åsikt.”, säger Francis Batta.

Haslam tillade: "Det här året har varit otroligt, mitt bästa. Jag är besviken över att inte uppfylla mina titelambitioner i Superbike VM med Team alstare, som vi planerade för ett år sedan. Men jag är oerhört tacksam över att de gett mig tillfälle under 2010, och sedan har tillåtit mig att avvika på detta artiga och gentlemannamässiga sätt. "

Leon Haslam kommer att frigöras från sina förpliktelser med Team alstare efter sista loppet på Magny-Cours under söndag kväll för att han skall kunna testa med sitt nya team.