Igår morse kunde du läsa att Leon Haslam släpps från sitt kontrakt med Alstare Suzuki Team i Superbike VM i förtid, och att mycket pekar på att han kommer att gå till BMW:S fabriksteam. Senare under dagen blev det officiellt att Leon Haslam kommer att göra sällskap med Troy Corser som fabriksförare i BMW:s officiella team och köra S1000RR under 2011.

 

BMW Motorrads:s Motorsportchef Berthold Hauser: ""Vi är oerhört glada över att arbeta med Troy och Leon. Denna förarmix samlar ett stort kunnande och ungdomlig kampvilja. Vi är mycket glada över att ha inte bara en dubbel världsmästare i vårt team för nästa år, utan också tvåan 2010 års VM. Det är helt rätt kombination för vårt nybildade team i detta skede av projektet. Vi har haft våra ögon på Leon under en lång tid nu och har varit mer än imponerade av hans styrka som förare. Vi är mycket glada över att kunna välkomna honom till vårt team. Vi har ett starkt par förare i Troy och Leon och har därmed inga tvivel om att vi kommer att kunna nå våra ambitiösa mål med dem ombord. Vi vill också tacka Ruben Xaus, som under de senaste två åren har bidragit till att föra teamet dit det är idag. Vi önskar honom all lycka i framtiden. "

Så här säger Leon Haslam om det hela: ”Jag ser fram emot att köra race för BMW Motorrad. Jag har följt utvecklingen av BMW S1000RR under de senaste två säsongerna och den i stort sett ständiga förbättringen av maskinen har varit mycket imponerande. Jag är verkligen fram emot att köra maskinen och uppleva det jag sett för min egen del. Teamet har visat potential att vinna och teamet har fabriksstöd som krävs så jag är hoppfull över att jag kan lägga till det extra lilla som behövs för att vinna. Jag är verkligen tacksam till BMW för att de tror på mig och tålamod under svåra tider och vi ser nu framåt tillsammans för ett lyckat 2011. "