I helgen körde Alexander Lundh sitt livs första race i Superbike.VM och  tog 4 poäng jämnt fördelat i de båda Superbike heaten på Moscow Raceway.

Alex som avbrutit sin Moto2 satsning fick en flygande start för sitt nya team Pedercini Kawasaki i Superbike-VM på en svårkörd bana i Ryssland, det var många krascher under hela helgen men Alex höll sig på hjulen.

I första heatet segrade Tom Sykes GBR före Marco Melandri ITA och Max Biaggi ITA på tredje

I andra heatet segrade Marco Melandri ITA före Tom Sykes GBR och Chaz Davies GBR på tredje

Nästa deltävling går på Nurburgring om två veckor, då ser vi åter Alex på startlinjen.

Alexander Lundh kommenterar:

"Jag är nöjd med min Superbike premiär, 2+2 poäng hade jag inte kunnat drömma om. I första heatet var banan blöt med ett torrt spår och jag inledde lite avvaktande för att sedan öka och det var en skön känsla att få sina första poäng redan i premiären. I andra heatet var jag mycket mer laddad och gjorde en ganska bra start. Jag tog flera platser i de första svängarna och låg bakom Fabrizio när han och Aoyama körde, ihop Fabrizio vurpade och jag fick styra ut för att inte dras med. Jag var nu sist och jagade Aoyama och min teamkompis McFadden. Jag gick upp jämnsides med McFadden på långrakan men han missade inbromsningen och krachade ut och tog med sig Japanen och återigen blev jag hindrad och tappade massor av tid. Luften gick ur lite grand när jag var helt själv och att jaga ikapp de grabbarna har jag inte fart nog att göra ännu.Jag ser nu fram emot Nurburgring där min "Superbike skola" fortsätter. Ett stort tack till alla som följer mig och skickar uppmuntrande ord det känns gött att få. Jag vill även rikta ett tack till mina sponsorer som gjort detta möjligt och till Team Pedercini som tror på mig och har gett mig denna chansen."