Alexander Lundh körde ett mycket bra första heat i dagens tävling på Nurburgring. Han slutade på en fin 16:e plats efter att hela racet ha följt Lorenzo Lanzi och Brett McCormick. Det var först på slutet av racet Alex fick släppa lite på grund av tekniska problem med motorcykeln.

Till andra heatet trodde teamet att problemet var löst, men redan på uppvärmningsvarvet kände

Alex samma fel. Det fanns då inget att göra och han valde att bryta redan efter fem varv. Nästa tävling går på Portimao banan i Portugal om två veckor.

Första heatet vanns av: Max Biaggi (ITA) före Eugene Laverty (IRL) med Chaz Davies (GBR) på tredje. Andra heatets topp tre såg ut så här: Chaz Davies (GBR) tog segern, Eugene Laverty (IRL) på andra plats och Leon Camier (GBR) på tredje.

Max Biaggi (ITA) leder fortfarande mästerskapet på 318p före Marco Melandri (ITA) 308,5p med Tom Sykes (GBR) 291,5p på tredje.

Alex kommenterar:

"I heat 1 kändes cykeln riktigt bra under första halvan av racet, men när däcken började tappa fäste fick jag problem mitt i svängen. Trots detta kunde jag hålla jämna steg med Lanzi och McCormick med John Hopkins strax framför dem. Tyvärr var det något som strulade de sista varven och jag var nära att vurpa ett par gånger. Vi trodde att det var kopplingen och teamet bytte den till det andra heatet, men samma problem fortsatte. Helgen har ändå varit en framgång då jag var betydligt närmre täten än senast i Moskva. Cykeln är väldigt jobbig fysiskt att köra och med två heat under samma eftermiddag är det tufft. Jag ser nu fram emot Portimao om två veckor, då hoppas jag att det kan bli nya poäng."