Regerande världsmästaren i Superbike, Tom Sykes, har förlängt kontraktet med Kawasakis officiella team i Superbike-VM för ytterligare två år, för säsongerna 2015 och 2016.Tom Sykes (29) från Yorkshire i Storbritannien vann titeln i Superbike-VM med Kawasaki 2013 och är för närvarande i en 44-poängs ledning i årets mästerskap, samtidigt som Kawasaki fortsätter att fira sitt 30-årsjubileum för sina populära Ninjamodeller. Efter att ha tävlat för Kawasaki sedan säsongen 2010 har Tom blivit "Mr Kawasaki" i ögonen på många, inte bara sina många fans utan även Kawasaki-familjen.

 
Sykes har vunnit alla sina 22 segrar i Superbike-VM hittills med Kawasaki och är den mest framgångsrika föraren när det kommer till Superpole-kvalificering i modern tid, med 23 Superpole-vinster – och allt detta i sadeln på en Ninja ZX-10R-maskin. Efter att ha kört 151 race i Superbike-VM har Sykes tagit 46 pallplatser och noterats för de 21 snabbaste varvtiderna.
 
2015-säsongen och tiden där framöver kommer att innebära en ny utmaning för alla inblandade i Superbike-VM, eftersom de tekniska föreskrifterna kommer att ändras på ett antal betydande sätt, men Sykes och Kawasaki är övertygade om att deras klassledande Ninja ZX-10R är ett konkurrenskraftigt paket.
 
Tom Sykes kommenterar: "Jag är väldigt glad att förlänga kontraktet och beslutet var ganska lätt att fatta. Jag ser fram emot ytterligare två år med en fantastisk tillverkare. Kawasaki och jag har redan en ganska bra historia tillsammans. Det här är mitt femte år som förare för varumärket, mitt fjärde år med den nuvarande modellen av Ninja ZX-10R, så för mig var det ett lätt beslut att stanna kvar i teamet.
 
Jag har lagt ner så mycket arbete på motorcykeln, och skulle inte vilja ge mitt barn till någon annan! Jag satt hemma och gick igenom för-och nackdelar, som du gör med en massa saker i livet, och fördelarna med att förlänga kontraktet var nästan oändliga.
 
Jag är väldigt glad eftersom Kawasaki och jag har en hög nivå av ömsesidig respekt och tillit till varandra. Teamet gör ett bra jobb, så det är bra att få ytterligare två år av kontinuitet. Jag är avslappnad nu då jag vet att jag kommer att fortsätta framåt med ett bra varumärke och ett bra team runt omkring mig. Jag känner mig stolt över att ha varit involverad i att hjälpa till med utvecklingsarbetetet för Ninja, så jag är mycket glad över att stanna där jag är. "