Teamet Crescent Suzuki har tillkännagivit sina förare för 2015 års Superbike-VM, där Suzukis nuvarande MotoGP-testförare Randy de Puniet ansluter till teamet tillsammans med Alex Lowes.

Under sin långa GP-karriär har Randy de Puniet hunnit med 139 starter i MotoGP och fem segrar i 250GP under 15 års racing på toppnivå, så här långt. Under 2014 har han varit en viktig kugge i utvecklingen inför Suzukis comeback till MotoGP-racingen med den helt nya GSX-RR.

Den 33-årige fransmannen kliver in i Superbike-VM på heltid med sin nya Crescent Suzuki-trupp för 2015-säsongen men kommer också att fortsätta att testa Suzukis GP maskin, med särskilt ansvar för att matcha motorcykelns prestanda till MotoGP: s nya däckleverantör för 2016. De Puniet sägs vara mycket motiverad för att återgå till racingen i sadeln på teamets GSX-R1000, efter sin lyckade andraplats som en del av Yoshimura-teamet i årets Suzuka 8-timmars endurancerace i Japan.

Voltcom Crescent Suzuki kommer att genomföra det sista racet för 2014-säsongen med nuvarande förare Eugene Laverty och Alex Lowes på Losail-banan i Qatar, den 2 november, innan det är dags för vintertester och utvecklingarbete med de Puniet och Lowes.

Randy de Puniet kommenterar: "Jag är så glad över att ansluta till Crescent Suzuki för Superbike-VM, eftersom mitt mål för 2015 var att komma tillbaka till att tävla på racebanan. Testarbetet under det gångna året var okej men naturligtvis är det racing jag helst vill syssla med! Jag njöt verkligen av att tävla i Suzuka i år - att tävla, att kämpa och att vara på pallen är allt för mig.”