Nu på söndag körs finalrundan i årets Superbike-VM på Losail-banan i Qatar. Kawasakiföraren Tom Sykes från Storbritannien leder mästerskapet med sina 378 poäng, före Apriliaförarna Sylvain Guintoli och Marco Melandri. För första gången någonsin kommer de två racen köras som kvällsrace under kraftigt upplysta förhållanden på den 5380 meter långa banan.För första gången i historien kommer de två planerade 17-varvsracen i helgens final i Superbike-VM äga rum under samma typ av upplysta förhållanden som GP-klasserna har tävlat i flera säsonger.

 
Tom Sykes, som vann förra årets mästerskap med Kawasaki, hade inte vädrets makter med sig vid föregående Magny Cours-rundan men han leder fortfarande mästerskapet, vilket han har gjort sedan han vann hemmarundan på Donington i maj. Nu kliver han in i finalen med 12 poängs övertag, och ivrig att vinna på en av hans favoritbanor.
 
Yorkshire-bon Tom Sykes har vunnit åtta race hittills under 2014, vilket ökar hans totala antal segrar i mästerskapet till 22, och han syftar till att lägga till ännu fler i jakten på flera mästerskapstitlar i följd.
 
De två racen är planerade att starta klockan 19.00 respektive 22.00 lokal tid i Qatar, och är planerade till 17 varv vardera.