Efter förra veckans testarbete på portugisiska Portimao-banan var Aprilia-teamet nöjt med det arbete som utförs trots dåliga väderförhållanden. Nu fortsätter testarbetet på spanske Jerez.

Det dåliga vädret gjorde onekligen inte saker och ting lättare, men Aprilia-Red Devils Superbike Team lämnade Portimao med stor tillfredsställelse, efter att ha lagt till ännu en viktig bit till pusslet som förberedelse för årets Superbike-VM.

Med nya förare i teamet, som ska köra 2015-versionen av RSV4, finns det en hel del arbete att för att få laget i toppform inför det första racet i Australien. Under onsdagen begav sig förarna endast ut på en kort körning på grund av extremt oförutsägbart väder, medan de kunde dra nytta av cirka fyra timmar med torr bankörning under torsdag eftermiddag.

Leon Haslam och Jordi Torres, som kommer att vara grensla den regerande världsmästarcykeln Aprilia RSV4, fortsatte sin inlärningskurva och uppges redan ha fått en bra känsla för maskinen. Haslam, en expert och snabb förare, avslutade de två dagarna i täten för motorcyklarna som hade transpondrar monterade, och medgav att han var nöjd och exalterad över den kommande säsongen. Han körde totalt 59 varv, och där han noterade en bästa varvtid på 1'43.5. Torres var också nöjd med sin absoluta första testvända (ny motorcykel, ny klass, nya däck och ny bana) och fick bra förtroende för sin RSV4, där han avslutade testet efter att ha kört 75 varv, med 1'45.9 som bästa varvtid.

Max Biaggi var också på banan som en Aprilia testförare. Trots en ”ofarlig” krasch på den knepiga asfalten, till följd av regn i slutet av den första dagen, avslutade den tvåfaldige Superbike-världsmästaren och fyrfaldige GP250-mästaren testschemat efter att ha kört totalt 47 varv.

Leon Haslam: "Vädret var definitivt inte på vår sida under dessa tester, men jag är ganska nöjd ändå. I eftermiddag var vi snabba och jag kan säga att min känsla med RSV4 ökar för varje varv. Det finns fortfarande en hel del arbete att göra, och jag ser fram mot att komma tillbaka på banan i Jerez för att fortsätta vårt utvecklingsarbete och se till att vi är i fin form i början av säsongen. "

Aprilia-Red Devils Superbiketeam kommer att fortsätta testarbetet igen med två dagars tester på spanska Jerez-banan under måndagen och tisdagen.